شيرين پلو

سرویس آشپزی جوان ایرانی؛ بخش خورش:

Image
مواد لازم :  

برنج  1000 گرم
گوشت مرغ  1500 گرم
بادام  100 گرم
پسته  50 گرم
پوست پرتقال  100 گرم
شکر  1000 گرم
زعفران  1 قاشق مرباخوری
روغن  150 گرم

 

طرز تهیه :

طرز خیس کردن برنج بطریق زیر انجام میشود :
برنج را بدقت تمیز میکنیم با آب نیم گرم چند دفعه بدون اینکه زیاد چنگ بزنیم میشوئیم تا آب برنج کاملا زلال شود بعد روی برنج مقداری آب گرم بحدی که دست را نسوزاند ولی گرمی آن کاملا محسوس باشد میریزیم آب باید 4 انگشت تقریبا بالاتر از سطح برنج قرار بگیرد ، بعد بنسبت هر یک کیلو برنج یک کیلو سنگ نمک را شسته در پارچه سفیدی می پیچیم روی برنج قرار میدهیم بهتر است برنج را روز یا شب قبل خیس کنیم یا لااقل سه تا چهار ساعت قبل از طبخ خیس نمائیم در صورتیکه برای خیس کردن برنج فرصت بیشتری باشد مقدار نمک یک کیلو و در فرصت کم یک کیلونیم خواهد بود .


خلال پوست پرتقال یا نارنج را شب قبل دو تا سه بار در آب می جوشانیم داخل آب سرد میریزیم دو تا سه بار آب خلال را عوض می کنیم تا تلخی آن گرفته شود خلال را در صافی می ریزیم تا آب آن گرفته شود شکر را با سه لیوان آب یکی دو جوش می دهیم از صافی رد می کنیم خلال تلخی گرفته را داخل شربت می ریزیم تا چند جوش بزند و مغز خلال شیرین شود برنج را شب قبل خیس می کنیم  (مطابق دستور بالا)


مرغ را بدقت تمیز می کنیم می شوئیم با یک لیوان آب و کمی نمک و یکعدد پیاز می گذاریم بپزد بطوریکه که بعد از پختن نصف لیوان آب داشته باشد بعد آب مرغ را صاف میکنیم با دو سه قاشق روغن و یک ملاقه از شربت خلال مخلوط می کنیم زعفران را در کمی آب جوش حل می کنیم و داخل آب مرغ می ریزیم مرغ را قطعه قطعه می کنیم استخوان های آنرا می گیریم

 برنج را آبکش میکنیم ته دیگ را دو سه قاشق روغن و نصف لیوان آب می ریزیم نصف از برنج داخل آبکش را داخل دیگ می ریزیم خلال را از داخل شربت بیرون می آوریم روی برنج می ریزیم و نصف از خلال بادام را می شوئیم روی خلال پرتقال یا نارنج میریزیم دو سه کفگیر از برنج را روی خلال ها می پاشیم قطعات مرغ را روی برنج قرار می دهیم و بقیه برنج را روی مرغ می ریزیم ، برنج را روی آتش می گذاریم در آنرا می بندیم وقتی در برنج عرق کرد

آب مرغ را که با کمی شربت و زعفران و سه چهار قاشق سوپخوری روغن مخلوط کرده ایم روی سطح برنج می دهیم و برنج را در فر یا روی آتش دم می کنیم ، موقع کشیدن دو سه کفگیر از برنج را با خلال پسته و کمی زعفران سائیده و بقیه خلال بادام و پرتقال مخلوط میکنیم پلو و مرغ را که کشیدیم این مواد را روی دیس میدهیم و روی پلو را کمی روغن داغ کرده میدهیم .
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای 6 تا 8 نفر کافیست . 




کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه